Svärmor

Åh vilken snäll svärmor  jag har, som har sånt tålamod med mig när jag ska lära mig något nytt. Har nu sytt en jättefin mössa, hoppas bara beställaren blir lika nöjd.


Singer

Igår kom jag igång med att sy, det var ett tag sedan. Sydde mig en kasse som jag ska ha när jag ska handla. Idag kommer svärmor hit och ska sy lite med mig, ska bli kul.
Hoppas man kan hålla sig vaken ikväll och se på hela äntligen hemma om vi nu är klar med det vi ska sy förståss.


Måndag morgon

Brr -10 grader. Har ingen som helst lust att jobba idag, helgen gick för fort. Men det är bara att kämpa och ja vet ju att det blir bra bara man kommit iväg. Oftast går veckorna fort oxå så snart har vi en ny helg.

Det vankas syjunta denna vecka ♥

Kaffesumpen

Idag blev det då gjort, något nytt att längta efter.
Har tillbringat eftermiddagen vid kaffesumpen med korvrillning. Härligt men det blev lite gråkallt så ett hett bad kändes skönt när jag kom hem, och kocken hade tagit semester så det fick bli pizza.





Lördag

Lördag och en ledig dag. Varit ute i pulkabacken med flickorna Höök som sovit hos oss inatt. Det var så skönt ute, sen blev det en skogspromenad med hundarna. Nu ska jag äta lite sen tillbringa em i sporthallen, både Hanna och Anton har match.

Måste försöka hitta min virknål så jag kan fortsätta med min duk vill ha den klar till sommaren. Kanske svärmor har en? Ha en fortsatt bra lördag ♥


Tokyo

"Att åldras med intellektuell funktionsnedsättning" Gun Aremyr. Var på en så himla bra föreläsning igår. Hon fick oss att känna hur det känns att stå där i Tokyo utan mobiltelefon, väska, pengar och inte kunna språket. Inte känna igen en enda människa, ingen som ser dig eller hjälper dig för ingen förstår! Tänkvärt.

intro pic

20120126

Torsdag morgon och -5grader en varm kopp te och brasan sprakar, en bra början på dagen.
Jobbet på förmiddagen sen föreläsning i Örebro. Det känns att det kommer att fortsätta att bli en toppen dag.
Tittade på Livet blir bättre igår, Anton Hysen gav ett helt otroligt starkt intryck på mig. Reneé Nyberg är himla bra på att intervjua, blir nog bra nästa gång med Emma Igelström.


A.H STARKT

♥Livet blir bättre♥


Lulu

Igår skulle jag lägga mig i soffan och kolla på Äntlien hemma, hur tror ni det gick? Jo jag somnade 10 min in i programmet. När familjen kom hem vid 20.40 vaknade jag till och va sur att jag inte kunde hålla mig vaken, men nu kunde jag ju se hur sovrummet blev - trodde jag f-n jag somnade igen! Men men får kolla på datorn istället. Jag klarade ialla fall av att inte äta massa onyttigt, det kanske va det som gjorde att jag somnade.

Foto: Elin Bohman Foto: Elin Bohman

Foto: Elin Bohman

Run Keeper

Jaha då var första arbetsdagen gjord och det var helt ok. Skrev ju att mitt nya liv skulle börja med mer motion och inte så mycket onyttigt ätande. Men det är svårt, jag älskar ju smörgås och blir oftast sugen på något gott ätbart när jag på kvällen sätter mig framför tv:n. Men det är ju bara att kämpa. Igår när jag gick hem från jobbet tog jag ialla fall en längre runda och hade satt igång min run keeper, men tror ni inte det hade slagit av sig. Sur jag blev, ville ju se hur lång promenaden blev och så vill man ju ha ett pra tempo! Men nu ska jag ialla fall ta mig en rask promenad till jobbet. Ha en bra dag och hoppas det blir lika  fint väder idag som igår.


05.50

Måndagmorgon -6 grader och första arbetsdagen efter semestern.


Imorgon börjar det

Har idag varit ute på en härlig promenad när solen var framme och visade sig en stund, sen har det blivit mest tv tittande på skidor. Och det fortsätter ett tag till. Men imorgon börjar det nya livet med ordentligt med motion och bra mat för vågen visade några kilo förmycke!! Tror även Asta har lite övervikt, vi lär ju tänka på Beach 2012 :)







I´M BACK

Jaha då var man hemma i svealand igen, efter en mycket trevlig semester i Egypten och Marsa Alam.
Vi har haft ett underbart väder hela tiden så det har blivit stranden hela dagarna, snorklat i det härliga varma vattnet med färgglada fiskar. Om man inte upplevt det är det svårt att förstå vilka fantastiska färger fiskarna har och korallerna.
Men en del dagar låg blåsten på för mycket så det var rödflagg, tur man badade när det gick!

En em/kväll  var vi ut på en 3 timmars utflykt på kamelryggen och det var helt otroligt, vi var till en beduinby och vår unge kamelförare var en intressant man med mycke att berätta om deras kultur. Vi fick även uppleva solnedgången i öknen som var som ett vykort. Men när solen går ner blir det både kyligt och mörkt, så sista biten till hotellet såg man inte riktigt vart kameln satt sina fötter. Min kamel hette Casanova och Linus hade Mikael Jacksson, med på turen var även Gunnar och Åsa deras kameler hette Ali Baba och Oskar. 
En kväll åkte vi till Port Ghalib för lite shopping, det var mycket trevligt. Låg vid hamnen med fina stora båtar och fina affärer. Vi hade resesällskap av Åsa och Gunnar sedan ett mycket trevligt par från Borlänge Britt och Leo.
När vi kom tillbaka till hotellet blev det en trevlig middag tillsammans med dem.


Panik

Imorse hände något som inte har hänt på många år, jag försov mig. Vaknade  07.35 och jag börjar jobbar kl 07.30.
Det var bara att lägga i en högre växel och det fixade jag ganska bra. Var faktiskt på jobbet kl 08.00. ( Fick lov att cykla eftersom jag var sen och herre gud så halt det var) Men jag skyller allt på Joline som gav mig en så bra behandling igår, blev ju riktigt avstressad!! Har nu lite panik att inte hinna med allt som jag vill ha fixat inför resan men det som inte är gjort är inte gjort. Ska ialla fall bli en himla skön semester.

Dreams Beach Resort

Mjuk och len

Efter jobbet idag åkte jag till Grythyttan där Joline väntade för att ge mig lite spabehandlingar. Det är ju så himla skönt och hon är jätteduktig! Tack Joline ♥ Trodde på en soffkväll när jag kom hem men det fanns ju 1 kg köttfärs i kylen som väntade på att stekas till bullar, pust. Men nu är det gjort och det känns skönt att det finns i frysen.

Litte festliga prylar till semestern / design Carola o Åsa
Neccesär
Penninpung
Mobilfodral
Neccesär liten
Allt som sys måste ju inte va sött eller hur

Pizzakväll

Nedräkningen har börjat på allvar. Var till apoteket och köpte det som fattades i "sjukväskan" fixat lite slantar så det finns lite att spendera. Så nu återstår att lägga i all packning i väskorna men det får bli på onsdag. Varit till svärmor och svärfar på pizzakväll - smaskens. Det bjöds även på god efterrätt.


Kanin

Har fått tillbaka insperation till att sy, och det får jag tacka Tone Finnanger för. Man blir så glad av att bara titta i hennes böcker, och i helgen tog jag mig tid att sy en gullig kanin. Men det är pilligt och det tar på tålamodet, men nu är den ialla fall klar och jag blev nöjd med resultatet.

Grillning

Gårdagskvällen blev en trevlig fest hemma hos familjen Höök i Bovik, tack så mycket.
Idag blev det en seg fm med efter lunch drog vi iväg med trevligt sällskap ut till "kaffesumpen" för lite korvgrillning. Barnen roade sig på isen och vi vuxna fikade och pratade och mös. Hoppas det blir fler tillfällen.



MÅÅÅÅÅL

Ja jag var oxå vaken inatt som så många andra som ville heja fram våra duktiga juniorer. GRATTIS TILL GULDPENGEN!! Så det fick bli en ordentlig sovmorgon med gott samvete- härligt. Har fejat och grejat inför kommande resa så nu är det inte mycket kvar att göra.Tagit mig en behövlig promenad i det härliga vädret. Får se vad kommande kväll har att erbjuda....

Höjdpunkter från JVM-finalen

Tyger

Min familj åkte till Karlstad och LLa för lite hockey, jag satt mig ner med 4 gardinländer som skulle sys. Så himla skönt att det är gjort, och satt upp dem har jag oxå gjort. Skulle vilja ha lite nya blommor och någon ny lampa oxå.
Kanske blir det en shopping tur i helgen. Skulle även behöva lite tyger.

TYGER FRÅN PANDURO
Tilda 50x70 Big spot Lgt Blue Tilda 50x70 Grandma rose Blue Prick tyg 50x70 128200 aqua/vi

Tilda 50x70 Big spot pink Tilda bomull tyg rose on PinkTilda tyg 140 cm Flower Lilac

Filmmys

Jaha då har vi "dansat" ut julen. Känns himla skönt faktiskt, även om vi nu har lite julstämning ute. Tagit en härlig kvällspromenad och snart ska vi titta på film, tror det blir Irene Huss. Älskar svenska filmer.


Ja och imorgon är det sista arbetsdagen för denna vecka, skönt med kortvecka så här efter julledigheten.


Tant Grön....me like

Nu har Tant Grön tagit fram vårfärgerna





Tilda

Blev en kvällpromenad i snövädret. Hem till mamma och fick lite inredningstidningar, tänk om man hade obegränsat med pengar. Ialla fall för en månad eller så, det skulle underlätta en hel del när man får sina infall att man vill göra om. Men men man får nöja sig med att vila ögonen på allt fint och kanske få lite ideer till sånt man kan tillverka själv.

I julas fick jag ialla fall en mössa av svärmor som hon sytt till mig, nu har jag haft den sen dess - favoriten. Undra om jag ska försöka beställa en ny med annan färgsättning eller om man kanske skulle försöka sig på att sy en själv. På jobbet idag började jag sy på en "flicka" ur Tilda boken. Blir spännande och se på resultatet, och om mitt tålamod orkar med allt smått.
Påske med Tildas venner

2:a

Jaha då var skitvädret tillbaka. Mörkt hela dagen, men det känns ändå skönt att vara tillbaka på jobbet. Börjar ju denna vecka med 4 dagars arbete sen helg och sen närmar det sig en solresa. Men innan jag tar tag i all packning ska jag städa ut julen, känns inte något mysigt längre.

Marsa Alam

Soffhäng

Firade in det nya året med god mat,god dryck och trevligt sällskap. Vi fyrade även av lite raketer. Idag har jag mest myst i soffan med en god bok, har även tittat på lite tv. Sen var vi ut och skottade av gården, äntligen lite vitt på backen. Imorgon är det jobbet som kallar, skönt att komma igång och få ordning på vardagslivet.


RSS 2.0