Kullberget

Promenaden blev upp till kullberget med lite glögg och pepparkakor, med på promenaden blev även Oliver, Hanna, Linus, mamma och pappa. En helt under bar plats med en gigantisk utsikt.







Skogspromenad

Promenad med Asta står på schemat.

39 ÅR

Vaknade till ett härligt väder med några minus grader och sol, tog en härlig skogspromenad med Asta. Idag har jag faktiskt börjat plocka bort lite jul. Låter favoritsakerna stå framme ett tag till. Idag ska vi iväg till Brattfors på födelsedagskalas. Alltid lika trevligt att åka hem till Monya och Jonas och Linneas mysiga hem.

GRATTIS JONAS PÅ 39ÅRS DAGEN

Ögongodis

Ojojoj vilken lycka det var att få besöka Tant Grön. En helt underbar butik helt i min smak. Dit kommer jag att åka fler gånger. De har en hemsida som jag tycker ni ska besöka. www.tant-gron.nu. Tack till Nina som tog mig med dit. Dagens köp blev ljuslycktor och en järnkrans men kan fylla .




Tant Grön

Ännu en dag med tråkigt väder man skulle tro att det är höst ute. Man har inte direkt lust att ta sig en promenad i detta väder, så istället så åker jag och Nina på lite shopping. Tror vi skulle besöka Tant Grön.










Elsas Mode

Idag blev det en tur till soptippen med allt skräp som blev efter julklapparna. Sen har min älskade man satt upp hyllor till mina kokböcker, blev mycket nöjd. Nu ska jag slappa i soffan med min bok, sen blir det ett träningspass med innebandykillarna. Tror det ska bli ett låååångt fyspass.

Dessa 2 är julklappar ♥

Trängsel

Idag gjorde jag nåot som inte hör till vanligheten, åkte första dagen på mellandasrea, pust och stön. Jag kan säga att det var några till som oxå ville fynda. Vissa affärer gick jag bara in i- tittade- såg kön- gick ut igen. Hade ialla fall med mig en väska och en blus hem, alltid något. Barnen hade ialla fall välfyllda påsar när vi åkte hem.
Kvällen tillbringade jag i soffan med min man och kollade på en Irene Huss film, nu ska jag läsa vidare i min bok och sen försöka sova om inte Dagmar håller mig vaken en natt till.


REA REA REA REA REA REA REA REA REA REA REA REA REA REA REA REA REA REA REA REA REA REA REA REA REA

25 december

God fortsättning på julen, hade en mycket trevlig julafton med nära och kära. Blev mycke mat och en hel del klappar. Idag har jag mest legat i soffan försjunken i min nya bok men sen blev det matlagning till ett gäng härliga grabbar.




Mina 3 hjärtan


GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR
ÖNSKAR JAG ALLA MINA VÄNNER ♥



22 December

Har haft ett mumsigt julbord med supergod efterrätt på jobbet idag. Sedan iväg och panikköpa lite julklappar som inte blivit handlade ännu, man ska ju försöka handla på hemmaplan men det är inte jämt lätt för vi har ju inte så stort utbud. I alla fall hittade jag lite grann, även om jag gärna hade tagit en tur till "stan" oxå men pga av tidsbrist får det ordna sig ändå. Har gjort Rocky road och nu står skinkan i ugnen för grilljering.

Leilas rocky road
GOD JUL MINA VÄNNER


Gelében

Oj nu har det gått några dagar sen jag skrev. Idag fyller ialla fall min stora pöjk 18 år och han har nu fått sitt körkort. Äntligen! Idag har det blivit godis tillverkning på jobbet och jag trodde jag även skulle ha ork att fixa det sista godiset här hemma. Men icke efter att jag kört fysträning med Oliver och grabbarna blev även jag helt slut. Undrar om mina ben fixar promenaden till jobbet imorgon?? Jaja det återstår att se. Nu ska jag ialla fall mysa med gubben min till någon bra film


Ernst

Ikväll har jag varit och grattat storasyster. Hon bjöd på jättego mat och kaffe och tårta, så nu är magen större än vanligt. Hon är allt bra och laga mat. Nu kollar jag på Jul med Ernst och kanske man får några nya ideer och tips.


♥ Anton ♥

På onsdag fyller Anton 18 år men eftersom han är i Örebro till veckan så hade vi kalas idag. Tiden går fort, tänk att han fyller 18 och hur gammal har jag då inte blivit??? Vi hade ialla fall en mycket trevlig tacofest här hemma och han blev ordentligt uppvaktad. Tack till er alla som kom och grattade honom. Men den bästa presenten blir nog på onsdag när han får sitt efterlängtade körkort.


Iris

På fredag när jag slutade jobbet så åkte jag och Linus till Bovik och hämtade Iris som vi skulle passa.
Ett problem var att hon var mer intresserad av Astas mat en sin egen.
LÖRDAG 17 DECEMBER
Idag fyller min kära storasyster år, man ska inte prata om en kvinnas ålder men grattis till din 46 år♥

Det kallas kärlek

I torsdag när jag kom hem från jobbet hade min underbara man köpt en bukett rosor, det värmer mitt hjärta.
och på fredag var han och köpte en sååå fin kungsgran ♥det är min man♥

Glöggkväll

Igår hade vi i syjuntan en träff i Sävsjön hemma hos Lotta. När vi kom dit blev det en snabb sväng husesyn, sen gick vi den vackra upptända vägen ner till kåtan. Det var så otroligt fint med alla vedkorgar som brann. När vi kommit in i kåtan som var redan varm var det bara att börja ta av sig lite kläder. Ni ska veta att jag är rätt så frusen av mig men det var minst 35 grader men så skönt och så mysigt. Vi började att smaka Lucia choklad och pepparkakor. Mm det var så gott. Ja det tyckte ju inte alla men ni ska få se bilder. Vi hade även sällskap under kvällen av Lottas man Mikael och hunden Asker. Vi grillade även lite korv åt goda plättar som Lotta gjort till kaffet, sen blev det några mer smaker av glögg. På slutet tror jag ändå alla tyckte om glöggen. Vet ja vad det beror på.
Tack för en mycket trevlig kväll ♥

Träningsvärk

Det är torsdag morgon och jag sitter och väntar på att kaffe ska bli klart. Är väldigt trött idag och har fått något som bara latmaskar som jag kan få, och det heter TRÄNINGSVÄRK. Har haft hand om Olivers innebandyträning i 2 dagar och oj vad jobbigt det är att spela. Tur att det är en hel hög med härliga ungar, så till veckan kommer jag att köra igen men då kommer nog huvudtränaren med.
Ikväll ska jag träffa mina mysiga syvänner, då blir det provning av olika glöggsorter och korvgrillning i kåtan. Så symaskinen lämnar jag hemma.

Luciatåg och korvgrillning

Jaha då var snart luciadagen slut. Här kommer några kort på mina luciatåg.
Ska avsluta denna dag med lite korvgrillning i brasan och lite tv tittande.

Luciamorgon

2 plusgrader ute och rena isgatan, kan bli ett äventyr och ta promenaden till jobbet. Ska först halka ner till Bruksbaren för att träffa mina arbetskamrater för luciafrukost. Mysigt.

Det närmar sig

Det har varit en helt ok helg men den går alltid lite för fort. Har varit till familjen Höök och tittat på deras nya vovve, gud så söt lilla Iris var. Har gjort lite julgodis, det blev risbräck. Och mer inslagning av julklappar.
Det börjar närma sig resan och idag ska jag iväg och ta min andra dos av twinrix, som vädret är idag längtar jag verkligen bort till sol och värme. Ha en bra dag alla goa ♥

Lördagsmys

Varit en lugn och skön lördag. Skickade iväg den yngsta på hockey redan kl 06.30( så man har ju hunnit lite ändå)
Har dammat lite,tvättat, hängt tvätt, sytt lite presentpåsar och slagit in julklappar. På senare eftermiddag blev det en härlig promenad som slutade hos min kära barndomsvän Jessica. Pratade och såg på fina kort på hennes och Tomis resa till Rom i sommras. Riktigt mysiga kort. När jag kom hem blev det tacos med min älskade familj ♥ efter det blev det lite spel och nu är det tv tittande.

Joggingskor är det bästa

Mina fötter värker, men ska man va fin får man lida pin. Åkte till Örebro på julshopping i nya stövlar, kände att jag inte ville ha joggingskor som jag nästan jämt går i annars. Men som sakt det straffar sig, det som var bra var väl att det inte blev något onödigt shoppande för det orkade jag inte. Men nog blev det mycke uträttat.

SNÖÖÖÖ

Tänk va lite snö kan göra
Rödrosiga barn är så härligt att se ♥

Snart ledigt

Idag när jag ska gå till jobbet känns det extra härligt, har nämligen tagit ledigt imorgon. 3 hela dagar lediga, ialla fall från jobb. Mycke sport med barnen är inbokat. Ska ta och baka lite kakor när jag kommer hem från jobbet idag, kakdegen ligger i kylen och väntar.
Kollade nyss ut på termometern den visade -9 bara att klä sig ordentligt.
Ha det gött.

Slut på energi

Låter tavlan tala

Julgran och snö

Det är den 7 december och äntligen har det kommit så pass med snö så julstämningen har även kommit på utsidan av vårt hus.Härligt!

Dumlekola

Idag var jag faktiskt tvungen att sova en stund när jag kom hem från jobbet. Förstår inte hur trött man kan va ibland men det var nog för lungt på jobbet så jag hann känna efter.
Har varit ute på en liten uppfriskande promenad med Hannna och Asta, sen blev det att gå hem och baka för Hanna hade ju lovat att bjuda på något på deras hemkunskap. Hon var naturligtvis med och bakade. Vi valde ett muffinsrecept med dumlekola i, receptet är hämtat från Leila bakar.

Domherren

Då har man fått lite julkänsla ialla fall, även om det blåser kallt och snön yr så är det härligt.
Efter jobbet tog jag och Linus en uppfriskande härlig promenad, sen hem för att fixa med kvällsmat. Nu ser grabbarna på hockey och dotra pluggar medans jag är i mitt pysselrum och tillverkar domherrar till granriset och så blev det en "kölla" till mina hyacinter.( Den till amaryllisen sydde jag förrut)

Äntligen

Här kommer det några bilder från mitt pysselrum

Skorpor

När jag tittar ut genom fönstret kan jag inte påstå att jag känner någon julstämning, gräset är grönt fönstrena är blöta av allt regn. Idag är det 2a advent och Oliver och jag har tittat på kalendern och nu ser vi till att på julstämning här inne. Har bakat lussekatter, julgodis och nu sår det saffrans skorpor i ugnen.
Jag har aldrig gjort skorpor förrut så det ska bli spännande och se va det blir, har gjort ur Leila Lindblom
"a piece of cake"

julpyssel


Här kommer några bilder från våran syjynte träff

VÄNNER

Har haft en helt fantastiskt bra kväll tillsammans med en vän som jag önskar alla fick ha. Man kan va sig själv, säga det man vill samtidigt som man inte behöver säga något det är en härlig känsla - tack NINA ♥
Jag funderade på detta ord vänner vad det står för, jag har en  barndomsvän som jag inte träffar så ofta men ändå känns det som igår, vänner som Nina som man skaffat när man blivit äldre, vänner som man fått genom barnen och arbetskamrater som blivit en bra kamrat utanför jobbet. ja det känns helt underbart när jag tänker på dem och jag är så tacksam för att ni finns och jag hoppas ni vet vilka ni är ♥

GASEN I BOTTEN

Igår var jag ju på syjunta med 4 härliga vänner plus att igår var Åsas dotter Viktoria med. Det vi gjorde igår var
Åsa sydde på sin fina julbonad, Lotta sydde spetsgardiner till ett vitrinskåp, Beda gjorde en lucia krona, jag sydde julstrumpa, Viktoria fixade fina hjärtan och kvällens värdinna Ing-Britt hjälpte till med spetsgardinerna, hon bjöd på glögg och fixade med gott fika. Ännu en trevlig sammankomst.
När jag sen kom hem vid 21.00 tiden var jag inte helt klar med det jag höll på med så när barnen gått och lagt sig och mannen i huset åkt iväg på nattskift så började jag sy. Jag ville ju så gärna bli klar, och tiden går ju så fort när man har roligt - klockan blev 00.30 när jag stängde av symaskinen. Så kan det vara men nu ska jag bege mig till mitt jobb.

JULSTÖK I KÖKET

Igår kväll fick jag energi och tog tag i att steka julköttbullarna. Tror jag var klar strax innan 22.00. Tog även tag i min vän skurmoppen och fixade golven. Såå himla skönt. Snart bär det iväg på syjunta med 4 mysiga vänner, kommer lite mer uppdatering vad som blev gjort senare ikväll

RSS 2.0